Linnuliha retseptid

Kanaliblikas ehk lame ahjukana 

Kristina Efert, 25. september 2017, 04:53
Lame ahjukana Tiit Efert

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 öö kana marineerimiseks + 1 tund ja 50 minutit küpsetamiseks

Koostisosad
1.5 kg Kana või broiler
1 spl Fariinsuhkur
0.5 tl Cayenne pipar
1 tl Viie pipra segu
Sool
800 g Väiksemad kartulid
3 tk Suur sibul
Värsked rosmariinioksad
Külmpress oliiviõli
MAITSEGLASUUR KANALE
1 tl Mesi
0.5 tl Tšillipasta
Värskelt pressitud sidrunimahl

Valmistamine
1. Lõika kanal selgroog välja ja vajuta kana laiaks. Sega väiksemas kausis kokku suhkur, Cayenne’i pipar, viie pipra segu ja sool. Hõõru kana maitseseguga kokku, tõsta ahjuvormi, kata toidukilega ja aseta ööseks külmkappi marineeruma.
2. Teisel päeval tõsta kana külmkapist vähemalt 30 minutit enne küpsetama asumist toatemperatuurile. Lõika sibulad ratasteks või poolratasteks. Aja pannil õli kuumaks ja prae sibularattad kergelt läbi. Pese kartulid, tõsta need veega täidetud potti, aja vesi keema ja keeda 2–3 minutit. Seejärel kurna kartulid.
3. Kui küpsetad toitu samas ahjuvormis, milles kana marineerisid, tõsta kana korraks sellest välja ja kuivata vorm köögipaberiga. Lao kartulid ja sibulad vormi,
puista peale rosmariinioksakesi ning kõige peale tõsta kana. Nirista kanale ja kartulitele veidi oliiviõli ning maitsesta kartulid soolaga. Küpseta 150-kraadises ahjus 45 minutit. Kontrolli kana valmidusastet, torgates kana kõige paksemast kohast tikukesega – kui väljavoolavad praemahlad on selged, on kana valmis.
4. Samal ajal kui kana küpseb, valmista maitseglasuur. Sega väikeses kausis mesi, tšillipasta ja sidrunimahl. Võta kana ahjust välja, pintselda nahk glasuuriga üle ja torka roog veel 5 minutiks ahju tagasi. Seejärel on kana serveerimiseks valmis.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee