Banoffee ehk banaani-toorjuustuvahukook
Koostisosad
PÕHI
200 g Digestiivküpsised
100 g Sulatatud või
TÄIDIS
3 tk Viilutatud banaan
2.5 dl Rõõsk koor 35%
200 g Maitsestamata toorjuust
2 tl Vanillsuhkur
2 tk Keedetud kondenspiim (a 190 g)
KAUNISTUSEKS
20 g Tume šokolaad
1 tk Banaan
1 tk Granaatõun
Valmistamine
10 tk
1. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Vajuta küpsisepuru tihedasti vormi põhja ja 2–3 cm kõrguses külgedele. Küpseta 180 kraadi juures 7–8 minutit. Jahuta täielikult.
2. Vahetult enne serveerimist määri põhjale ettevaatlikult keedetud kondenspiim (põhi on väga mure!). Viiluta banaanid ja lao kondenspiimale. Vahusta koor vanillsuhkruga, sega toasooja toorjuustuga ja tõsta vaht koogile. Viiluta banaan, torka vahu sisse, riivi peale šokolaad ja puista üle granaatõunaseemnetega. Serveeri kohe!
Kommentaarid (0)