Õhulised juustu-tüümianipätsikesedFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
18. september 2017, 04:33

Õhulised juustu-tüümianipätsikesed

Kui on üks maitsete kooslus, mis vaid kord proovides enam rahu ei anna, siis need juustused õhulised pätsikesed on just sellised. Keedutaina põhimõttel valmiv tainas ei tohiks kellelegi üle jõu käiv ettevõtmine olla ja juustuga ei tasu nende pätsikeste puhul koonerdada.

Koostisosad
100 g Või
2.5 dl Vesi
0.5 tl Sool
2.5 dl Veski Mati Eriti hea nisujahu
4 tk Suur muna
100 g Riivitud juust
Värske hakitud tüümian
Värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine
24 tk
1. Mõõda poti või panni põhjale vesi, või ja sool ning lase keema tõusta. Alanda kuumus keskmise peale ning lisa jahu. Sega puulusikaga, kuni tainast tekib pall, mis lööb anuma külgedelt lahti. Sega edasi keskmisel kuumusel paar minutit. Tõsta pott või pann tulelt ning jahuta tainast hoolega segades paar minutit. Kui tainas on soe ja mitte enam kuum, lisa ükshaaval munad. Iga järgmine muna lisa siis, kui eelmine muna on korralikult taina sisse segatud ja tainas ühtlane. Nüüd lisa tainale riivitud juust, hakitud värske tüümian ja paar keerdu musta pipart pipraveskist.
2. Vormi tainast teelusika abil või käte vahel väikesed pallid ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Eelkuumuta ahi 220–210 kraadini, aseta juustupallid ahju ja küpseta 10 minutit. Alanda kuumus 170 kraadini ja küpseta veel umbes 15 minutit, kuni juustupallid on kuldsed.