Kefta MkaouaraFoto: Hele-Mai Alamaa
Lambaliha retseptid
18. september 2017, 02:58

Kefta Mkaouara ehk lihapallid vürtsikas tomatikastmes

Kefta lihapallid on populaarsed Katie abikaasa Mohamedi sünnimaal Marokos. Tegelikult tuleks erinevaid Maroko vürtse lisada ohtralt nii kastmele kui ka lihapallidele. Meie veidi mugandasime retsepti ja lisasime vürtse ainult tomatikastmele – Eesti lastele piisab ka sellest.

Kogus: neljale

Koostisosad
LIHAPALLID
500 g Lamba- või veisehakkliha või nende segu
1 tk Riivitud sibul
1 tl Paprikapulber
Sool
Must pipar
TOMATIKASTE
1 spl Õli
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tl Paprikapulber
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Sool
1 näpuotsatäis Tšillihelbed
500 g Tomatipüree
2 spl Hakitud värske petersell
2 spl Hakitud värske koriander
SERVEERIMISEKS
12 tk Vutimuna

Valmistamine
1. Valmista esmalt lihapallid. Sega kõik komponendid omavahel, veereta õliste käte vahel pisikesed, umbes kirsisuurused pallikesed. Tõsta külmkappi või isegi sügavkülma tahenema.
2. astme jaoks kuumuta suurel pannil õli. Lisa peeneks hakitud sibul ja prae tasasel tulel 5 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel minut aega. Lisa paprika, vürtsköömned, sool ja näpuotsaga tšillit, sega läbi. Siis kalla pannile tomatipüree ning umbes poole tomatipüreepurgi või -karbi jagu vett (see on ka hea viis viimsegi tomatitilga kättesaamiseks). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta kaane all umbes 15 minutit.
3. Nüüd lisa pannile lihapallikesed ning hauta tasasel tulel, kuni need on küpsed. Sega juurde hakitud petersell ja koriander.
4. Tee lusikaga kastme ja lihapallide vahele väikesed süvendid ning löö igasse süvendisse vutimuna. Kata pann kaanega ning hauta, kuni munad on hüübinud.
5. Puista peale veel maitserohelist ja serveeri.
HEA TEADA!
Marokos ei lisata kefta-lihapallikestele ei riivsaia ega muna, aga kui sulle tundub, et hakkmass koos ei püsi, võid muna juurde panna. Ning kui soovid, et lihapalle saaks rohkem, “pikenda” hakkmassi riivsaiaga. Kui on väga kiire, siis kasuta poest ostetud väikseid frikadelle. Paprikasõbrad võivad koos sibulaga pannile panna ka ühe hakitud paprika. Katie pere teeb seda rooga tavaliste kanamunadega, aga vutimunad on Eestis igati sobiv ja lapsesõbralik alternatiiv.