Chili macFoto: Hele-Mai Alamaa
Mehhiko köök
18. september 2017, 03:41

Chili Mac ehk chili con carne makaronidega

Selles omapärases argiroas kohtuvad ameeriklaste kaks suurt lemmikut: chili con carne ja macaroni and cheese. Kogu roog valmib ühes pajas pliidi peal – lihtne ja põnev! Siinse retsepti järgi saad kergelt vürtsika roa.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
450 g Väherasvane kalkuni- või veisehakkliha
Praadimiseks õli
2 tl Tšillipulber
Sool
Must pipar
400 g Konserveeritud punased oad
400 g Tomatikaste või -püree
350 g Salsakaste
150 g Väiksed makaronid (sarvekesed, chifferini, chiffari lisci vms)
150 g Riivjuust

Valmistamine
1. Kuumuta õli keskmise suurusega paksupõhjalises potis. Lisa hakkliha, maitsesta soola, pipra ja tšillipulbriga. Prae segades, kuni liha on kergelt pruunistunud.
2. Loputa konservube hoolega, nõruta ja lisa potti. Lisa tomati- ja salsakaste, siis täida mõlemad purgid poolenisti veega, loksuta ja pane samuti potti (hea viis viimse kui kastme- ja salsatilga kättesaamiseks).
3. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta umbes 10 minutit.
4. Sega juurde makaronid (keetmata!), pane potile uuesti kaas peale ning hauta tasasel tulel u 10 minutit, kuni makaronid on pehmed. Puista peale riivjuust ja serveeri.
Variatsioonid.
Lisa koos hakklihaga potti ka hakitud sibulat-küüslauku või rohelist paprikat. Teravamate maitsete armastajad võivad lisada rohkem tšillipulbrit või hoopis paar jalapeñokauna. Lisamaitset annaks ka tacomaitseainesegu (NB! Taco chili mac on NASA astronautide kuivtoidumenüüs). Juustu võib rohkem panna, punaste ubade asemel kasutada valgeid jne. Valmis roale võib puistata koriandrit, rohelist sibulat või peterselli.