Õunakook mandlitainagaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
11. september 2017, 03:18

Õunakook mandlitainaga

Koogil on pehme põhi ja veelgi pehmem kohev kate. Nisujahu ei ole kasutatud üldse ja kook on gluteenivaba.

Koostisosad
750 g Õunad
2 dl Suhkur
75 g Või
5 tk Suur muna
140 g Mandlijahu
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor

Valmistamine
1. Koori õunad ja tükelda kuubikuteks, lisa 1 dl suhkrut, 75 g võid ja poole sidruni riivitud koor ning hauta enam-vähem pehmeks (5–7 minutit). Lase jahtuda käesoojaks.
2. Klopi lahti 3 muna, klopi hulka 90 g mandlijahu ja sega sisse jahtunud õunad. Tõsta mass 24 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 15–20 minutit 180-kraadises ahjus, kuni see taheneb.
3. Hõõru 2 munarebu ülejäänud 1 dl suhkruga lahti, lisa ülejäänud mandlijahu ja vahustatud munavalged, kalla vormi ja küpseta 18–20 minuti jooksul helepruuniks. Lase jahtuda.