Karamelliste õunte ja ploomidega tagurpidi kohupiimakookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
11. september 2017, 05:06

Karamelliste õunte ja ploomidega tagurpidi kohupiimakook

Tarte tartinist inspireeritud kook on tänu kohupiimale pehme ja mahlakas, kamajahu annab mõnusa pähklise maitse.

Koostisosad
TÄIDIS
150 g Või
400 g Kohupiim
2 dl Suhkur
3 tk Muna
2 tl Vanillsuhkur
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
1.5 dl Rukkikamajahu
1.5 tl Küpsetuspulber
KATTEKS
400 g Õunad
300 g Ploomid
80 g Või
1.5 dl Pruun suhkur

Valmistamine
10 tk
1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Koori õunad. Lõika nii õunad kui ploomid pooleks, eemalda südamikud ja kivid. Sulata või kastrulis keskmisel kuumusel. Lisa suhkur ja sega puulusikaga paar minutit, kuni suhkur kuuma käes sulab. Vala võiga määritud 26 cm koogivormi.
2. Tõsta puuviljad vormi, lõikepool all. Mikserda toatemperatuuril või, kohupiim ja suhkur ühtlaselt läbi. Ükshaaval klopi hulka munad, lisa ka vanillsuhkur ning sidrunikoor ja -mahl. Sega kamajahu ja küpsetuspulber ning sega ülejäänud tainaga. Vala tainas vormi puuviljadele ja silu.
3. Küpseta 45 minutit või kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana. Kummuta vormist ja jahuta.