Õuna-kookosesaiFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
11. september 2017, 04:44

Õuna-kookosesai

Pehme sai saab kookoshelvestest ja õuntest maitset ja mahlakust. Speltajahu lisab toiteväärtust, selle asemel võib panna ka täistera nisujahu.

Koostisosad
75 g Või
2.5 dl Piim
25 g Pärm
0.75 dl Suhkur
0.25 tl Sool
1 tl Vanillsuhkur
1 tl Jahvatatud kardemon
4 dl Speltajahu
3.5 dl Nisujahu
TÄIDIS
150 g Või
2 dl Suhkur
3 tl Vanillsuhkur
50 g Kookoshelbed
3 tk Suur kooritud õun

Valmistamine
16 tk
1. Sulata või kastrulis ja lisa piim, kuumuta käesoojaks ja sulata pärm vedelikus. Lisa suhkur, vanillsuhkur, kardemon, sool ja vähehaaval jahud. Sõtku tainas hästi läbi ja jäta kaetuna pooleks tunniks kerkima.
2. Täidiseks hõõru pehme või suhkrutega ühtlaseks. Rulli tainas u 20 x 40 cm plaadiks ja määri sellele või-suhkru mass. Tõsta 2 sl kookoshelbeid kõrvale ja raputa ülejäänud ühtlaselt tainale.
3. Koori õunad ja riivi jämeda riiviga. Raputa tainale. Keera tainas pikemast küljest rulli ja lõika rull 2–3 cm viiludeks. Tõsta viilud võiga määritud 22 cm koogi- või rõngasvormi. Kata köögirätikuga ja lase pool tundi kerkida.
4. Pintselda munaga ja raputa peale kõrvaletõstetud kookoshelbed ja pärlsuhkur. Küpseta 15–20 minutit 200-kraadises ahjus.