Kiudainerikkad toidud

Õuna-hapukoorevorm aprikoosidega 

Pille Enden, 11. september 2017, 04:28
Õuna-hapukoorevorm aprikoosidega Jaan Heinmaa
Vormi sobib pakkuda ka marjakisselli või piimaga. Serveeri soojalt või jahtunult, kuidas paremini maitseb.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Suur muna
3 dl Hapukoor
3 dl Suhkruga kondenspiim
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
3 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
2 dl Kaerakliid
150 g Kuivatatud aprikoosid
Või vormi määrimiseks
8 tk Keskmine õun

Valmistamine
1. Klopi munad lahti ning mikserda hulka hapukoor ja kondenspiim, riivitud sidrunikoor ja -mahl. Lisa kliid, kooritud ja õhukesteks viiludeks lõigatud õunad ja hakitud aprikoosid.
2. Kalla segu võiga määritud ahjuvormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 40–45 minutit. Serveeri soojalt või külmalt kisselli, piima või rõõsa koorega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee