Kiudainerikkad toidud

Õunad rukki-mandlitainas 

Pille Enden, 11. september 2017, 05:13
Õunad rukki-mandlitainasFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne õunaaja magustoit valmib üsna kiiresti. Serveeri tuhksuhkruga ülepuistatuna või paku juurde vanillikastet või -jäätist.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Muna
2 dl Tuhksuhkur
60 g Mandlijahu
1 dl Rukkijahu
8 tk Väike õun

Valmistamine
1. Vahusta munad tuhksuhkruga, klopi hulka mandli- ja rukkijahu. Koori õunad ja eemalda südamed. Veereta õunu tainas, kuni nad on igast küljest kaetud.
2. Pane võiga määritud ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures 20–25 minutiga helepruuniks. Serveeri vahukoore, vanillikastme või -jäätisega.