Kiudainerikkad toidud

Küpsetatud õunad kookospiimakreemiga 

Pille Enden, 11. september 2017, 04:00
Küpsetatud õunad kookospiimakreemigaFoto: Jaan Heinmaa
Mahedas kreemis küpsenud õunad sisaldavad keedist, mis võib olla hapum ehk pohlast või jõhvikast või siis magusam vaarikavõi mustikakeedis. Kreemis võid kookospiima asemel kasutada lehmapiima või rõõska koort.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 25–30 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Suur õun
5 dl Vesi
2 spl Suhkur
3 spl Meelepärane keedis
KOOKOSPIIMAKREEM
3 tk Munakollane
1 dl Pruun suhkur
0.5 sl Kartulitärklis
3 dl Kookospiim
1 tl Vanilliekstrakt

Valmistamine
1. Koori õunad, lõika pooleks ja uurista südamik välja. Kuumuta vesi koos 2 sl suhkruga ja keeda õunapoolikud selles pehmeks (7–10 minutit) – aga nii, et nad ei laguneks. Nõruta ja pane ahjuvormi.
2. Tõsta ühele poolele pohlakeedis ja pane teine pool peale. Hõõru munakollased suhkru ja kartulitärklisega lahti. Kuumuta kookospiim peaaegu keemiseni, maitsesta vanilliekstraktiga ja sega ettevaatlikult munakollaste hulka. Kalla vormi õuntele peale ja küpseta 160 kraadi käes 25–30 min. Sobib süüa nii soojalt kui külmalt.