Kihiline baklažaani-sibulavorm Türgi moodi
Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 20 minutit
Koostisosad
2 tk Keskmise suurusega baklažaan
2 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 näpuotsatäis Tšillihelbed
1 näpuotsatäis Kaneel
1 purk Purustatud tomatid (400 g)
1 peotäis Värske hakitud petersell
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Suhkur
Valmistamine
1. Lõika baklažaan õhukesteks viiludeks, puista viiludele veidi soola ja jäta 20 minutiks seisma. Siis patsuta baklažaan majapidamispaberiga kuivaks. Haki sibul ja küüslauk.
2. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae baklažaaniviile, kuni need on mõlemalt poolt kuldsed. Selleks kulub kummalegi küljele umbes 2 minutit. Kui pann jääb liiga kuivaks, lisa õli ka küpsemise ajal. Tõsta baklažaan pannilt ära.
3. Lisa pannile vajadusel veel õli ja prae hakitud sibulat keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Lisa siis hakitud küüslauk, tšillihelbed, soola ja kaneeli. Kuumuta minuti-paari jooksul läbi, kuni pannitäis muutub aromaatseks. Lisa nüüd pannile purustatud tomatid ja keeda vaiksel tulel umbes
5 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud. Maitsesta soola, pipra ja tibakese suhkruga. Tõsta pliidilt ja sega juurde umbes pool petersellikogusest.
4. Tõsta umbes neljandik tomatikastmest ahjuvormi põhjale ja säti sinna peale üks kiht baklažaani. Baklažaanile tõsta taas tomatikastet ja siis jälle baklažaanikiht. Korda tegevust, kuni baklažaan ja tomatikaste on kihiti ladustatud. Viimaseks kihiks peaks jääma tomatikaste. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 170‒180-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni baklažaan on hästi pehmeks küpsenud. Jäta umbes 15 minutiks jahtuma, et toit veidi taheneks. Lõika siis tükkideks ja serveerides puista peale veel peterselli. Serveeri kas soojana või toatemperatuuril. Juurde paku lavašši.
Kommentaarid (0)