Baklažaani-bruschetta tomati, basiiliku ja kitsejuustugaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
21. august 2017, 03:30

Baklažaani-bruschetta tomati, basiiliku ja kitsejuustuga

Baklažaanist saab valmistada ka mõnusa saiakatte, kus koos tomatiga on krõbedaks röstitud saiale sätitud hautatud baklažaani, basiilikut ja kitsejuustu. Parajalt üllatav ja samas väga hea maitsekombinatsioon ongi valmis. Ei pea vist mainima, et kõige magusam ja maitsvam jääb selline tomati-baklažaanikate kesksuvisel ajal, kui tomatite maitse saavutab maksimumi. Siis kasuta veidi üleküpsenud tomateid, mis kasta enne koorimist kuuma.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Suur baklažaan
4 tk Hakitud küüslauguküüs
0.5 tl Paprikapulber
1 punt Värske hakitud basiilik
1 purk Kooritud ja kurnatud tomatid (400 g)
100 g Kitsejuust
1 tk Õhukeseks viilutatud tahke sai
Sool
Must pipar
Oliiviõli

Valmistamine
1. Lõika baklažaan esmalt pikuti viiludeks ja siis iga riba kolmeks-neljaks tükiks. Puista baklažaanitükkidele soola, sega läbi ja jäta umbes 30 minutiks seisma. Pigista siis eraldunud vedelik baklažaanidest välja ja tõsta köögiviljad kaussi või taldrikule. Kuumuta pannil umbes 2 sl oliiviõli. Pane baklažaanitükid pannile, sega läbi, et need oleksid ühtlaselt õliga kaetud, ning alanda kuumus keskmisele. Lisa pannile küüslauk ja paprikapulber, sega kõik läbi ning hauta umbes 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Lisa pannile osa värskest hakitud basiilikust ja peeneks hakitud tomatid. Hauta vaiksel tulel, kuni vedelik on aurustunud. Maitsesta soola, pipra ja vähese suhkruga.
3. Küpseta õliga piserdatud õhukesed saiaviilud grillil või pannil krõbedaks ja kuldseks. Aseta igale saiaviilule baklažaanisegu, puista peale ülejäänud basiilik, pudista üle kitsejuustuga ning maitsesta täiendavalt soola ja pipraga.
4. Serveeri kohe.