vale seenesalatFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
21. august 2017, 04:51

Grillitud baklažaani ja paprika ehk vale seenesalat

Sellest salatist on saanud ‒ ilma liialdamata ‒ meie pere üks firmaroogasid, mida on mõnus serveerida nii dipikastmena kui ka sättida lisandiks pearoale. Omamoodi vahva on see, et tihti on külalised pidanud seda seenesalatiks. Nii töödelduna meenutab baklažaan tõesti metsaseent ja seenehooaegade vahel saab sel moel teha seenesõpradele väikese üllatustriki. Baklažaanisalat sobib hästi ka röstitud saia katteks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Suur baklažaan
2 tk Punane paprika
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
Oliiviõli
Sool
Must pipar
1 näpuotsatäis Suitsutatud paprika pulber
1 näpuotsatäis Jahvatatud vürtsköömned (soovi korral)
Suhkur või mesi
2 spl Palsamiveiniäädikas
Värskelt hakitud ürid

Valmistamine
1. Lõika baklažaan suuremateks tükkideks. Poolita paprikad (eemalda seemned) ja sibulad. Pane ahjupannile baklažaanitükid, paprika- ja sibulapoolikud ning koorimata küüslauguküüned. Piserda köögivilju oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Rösti 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, sega köögivilju paar korda küpsemise ajal. Tõsta ahjust välja ja jahuta.
2. Koori paprikad ja küüslauguküüned. Haki kõik ained peeneks ja sega läbi. Lisa massile kindlasti ka ahjuvormi põhja nõrgunud vedelik. Maitsesta soola, pipra, paprikapulbri, vürtsköömnete, suhkru või mee ja palsamiveiniäädikaga.
3. Serveerides võid lisada värskeid ürte. Säilita jahedas.