Kodused digestiivküpsised kaerakliidega ning küpsisepuru ja marjadega Kreeka jogurt
Koostisosad
75 g Külm või
100 g Veski Mati Täisteraspeltajahu
60 g Veski Mati Kaerakliid
0.5 tl Sooda
3 spl Rafineerimata roosuhkur
2 spl Piim
MARJAMAGUSTOIT KREEKA JOGURTI, MARJADE JA KÜPSISEPURUGA
Kreeka jogurt
Vedel mesi
Suvemarjad
Peeneks pudistatud digestiivküpsised
Valmistamine
8-10 küpsist
1. Küpsiste valmistamiseks töötle kausis külm või, speltajahu ja kaerakliid koos sooda ja suhkruga ühtlaseks puruks. Lisa veidi piima, kuni tainas muutub käte vahel kokkuhakkavaks massiks. Vormi tainapall ja tõsta see 30 minutiks külma. Jahtunud tainas tõsta kahe kile (või küpsetuspaberi lehe) vahele ja rulli umbes 0,7 cm paksuseks. Lõika vormiga või tagurpidi klaasiga tainast ümarad küpsised ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus 10–12 minutit, kuni küpsised on krõbedad ja hakkavad kergelt pruunistuma.
2. Magustoidu jaoks tõsta klaasi maitsestamata Kreeka jogurtit, kalla sinna peale vedelat mett, säti suviseid marju ja pudista peale digestiivküpsiseid. Serveeri kohe.
Kommentaarid (0)