Kaerakliidest põhjal spargli-sinihallitusjuustupirukasFoto: Tuuli Mathisen
Küpsetised
28. august 2017, 02:13

Kaerakliidest põhjal spargli-sinihallitusjuustupirukas

Kaerakliidest on võimalik valmistada väga mõnusat ja pisut koredat pirukapõhja, mis moodustab kontrastis soolaka sinihallitusjuustu ja mahlase spargliga väga mõnusa koosluse. Kui soovid mahedamat varianti, võid kasutada sinihallitusjuustu asemel kreemjat Brie või Camemberti juustu.

Koostisosad
PIRUKAPÕHI
2 dl Veski Mati Kaerakliid
1 dl Veski Mati Speltajahu
100 g Või
Sool
Külm vesi vajadusel
TÄIDIS
7 vart Spargel
2 tk Muna
1.5 dl Rõõsk koor 35%
100 g Sinihallitusjuust
Värsked ürdid
Sool
Must pipar
Oliiviõli

Valmistamine
1. Pirukapõhja jaoks näpi kliid, jahu, sool ja külm või ühtlaseks puruks. Lisa veidi külma vett, kuni moodustub kokkuhakkav tainapall. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale ja külgedele ning aseta umbes 30 minutiks külma.
2. Tõsta jahutatud pirukapõhi külmikust välja. Pudista sinna põhjale sinihallitusjuust. Puista peale hakitud värskeid ürte. Sinna peale säti sparglivarred. Klopi munad koorega lahti ja maitsesta soola-pipraga. Kalla munasegu pirukale. Suru sparglid täidise sisse ja vajadusel piserda veidi oliiviõliga, et need kuivaks ei jääks. Aseta eelkuumutatud ahju 180–200 kraadi juurde umbes 30 minutiks, kuni munasegu on kalgendunud ning kergelt kuldse jume omandanud. Serveeri soojalt.