Salati retseptid

Caesari salat röstitud nisuklii ja pähklipuruga 

Tuuli Mathisen, 28. august 2017, 04:26
Caesari salat röstitud nisukliipähklipurugaFoto: Tuuli Mathisen
Klassik, mille kohustuslikeks koostisosadeks on Rooma salat, parmesan, vürtsikas kaste ja krutoonid. Asenda krutoonid aga hoopis või sees röstitud pähklite ja nisukliidega – need annavad salatile mõnusalt krõbedat tekstuuri ja kergelt karamellist maitset.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Suur Rooma salati pea tükkideks rebituna
50 g Parmesan õhukeste ribadena
100 g Poolitatud kirsstomatid
1 dl Caesari kaste
4 spl Veski Mati Nisukliid
1 peotäis Purustatud sarapuupähklid
Või
Sool
Must pipar
CAESARI KASTE
1.5 dl Majonees
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sinep
2 tl Worcesteri kaste
50 g Riivparmesan
Soovi korral anšoovise filee
Must pipar

Valmistamine
1. Salatikastme valmistamiseks aseta kõik koostisained blenderisse või purustajasse ja töötle kaste ühtlaseks. Maitsesta lõplikult.
2. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel või ja pruunista kliid koos pähklipuruga või sees krõbedadaks. Ära kõrbema lase. Maitsesta näpuotsatäie soolaga.
3. Rebi Rooma salat väiksemateks tükkideks, lisa tomatid. Kalla peale kaste ja sega läbi. Tõsta taldrikutele, lisa parmesan ja puista peale klii-pähklipuru.
Maitsesta soola ja pipraga.