Tomati-õunamarmelaad tšilligaFoto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 11. september 2017 03:03
Mõnus marmelaad jätab pigem ploomimoosi mulje, sest koostisaineid pole just kerge ära aimata.

Koostisosad
1 kg Küpsed tomatid
500 g Hapud õunad
2 tk Laim
1 tk Punane tšillikaun
8 dl Moosisuhkur

Valmistamine
1,5 l
1. Pese, koori ja tükelda tomatid. Riivi õunad jämedalt ja riivi ka laimikoor.
2. Lõika laimid pooleks ja pigista mahl välja. Haki tšilli.
3. Sega potis õunad, tomatid, laimimahl ja tšilli ning lase segul kaane all 10 minutit keeda. Seejärel lisa moosisuhkur ja keeda veel 5 minutit, aeg-ajalt segades.
4. Võta pott tulelt ning vala moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse.