Seene ja sibula cassouletFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
4. september 2017, 03:42

Seenehautis sibulaga

Cassoulet on Lõuna-Prantsusmaalt pärit rikkalik hautis valgete ubadega. Siinne seente ja sibulaga variant on küll lihavaba, kuid soovi korral sobib ka siia killuke liha sisse. Värskete seente asemel võib kasutada kupatatud seeni, siis tuleks need koos sibula ja porgandiga lihtsalt läbi kuumutada.

Koostisosad
600 g Värsked seened (või 400 g kupatatud)
1 tk Suur sibul
2 tk Porgand
2 spl Oliiviõli
6 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Kuiv valge vein
2 purki Valged oad (a 420 g)
3 dl Köögiviljapuljong
0.5 tl Kuivatatud pune
KATE
60 g Sai (ciabatta vm)
1 spl Või
2 dl Riivitud parmesan
1 spl Hakitud petersellilehed
200 g Tomat
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Puhasta ja tükelda seened, haki kooritud sibul ja porgandid suuremateks kuubikuteks. Kuumuta pannil 1 sl õli, lisa sibul ja porgandid ning kuumuta, kuni sibul on läbipaistev ja pisut pruunistunud.
2. Võta pannilt ja pane sinna tükeldatud seened. Kuumuta 5–6 minutit, kuni vedelik aurustub, lisa siis veidi õli ja hakitud küüslauk. Kalla pannile vein ja kuumuta läbi. Lisa nõrutatud oad, sibul ja porgandid, puljong ja pune.
3. Alanda kuumust ja hauta 15 minutit, kuni segu pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta ahi 200 kraadini. Töötle saiakuubikud koos võiga kombainis puruks, lisa riivitud parmesan ja petersell.
4. Pane seeneoasegu võiga määritud vormi, peale tõsta hakitud tomatid, raputa üle saiapuruga ja küpseta 10 minutit, kuni kate on kuldpruun ja krõbe.