Oa-tomatiletšoFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
4. september 2017, 04:59

Oa-tomatiletšo

Türgi oad on värskelt keedetuna imehead, aga kui neid siiski üle jääb, tasub need koos tomatitega purki panna. Sobivad talvel liha ja kala kõrvale, aga ka paja- ja vormiroogadesse ning suppidesse.

Koostisosad
1 dl Oliiviõli
1 kg Värsked türgi oad (kollased või rohelised)
7 tk Küüslauguküüs
1.5 kg Tomat
500 g Sibul
1 tk Punane tšillipiprakaun
Sool
Must pipar
3 dl Suhkur
4 spl Valge veini äädikas

Valmistamine
2 l
1. Puhasta oakaunad ning poolita või lõika kolmeks.
2. Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta segades madalal kuumusel minut või paar.
3. Lisa oad, kalla juurde veidi vett ja hauta aeg-ajalt segades umbes 10 minutit. Lisa hakitud tomatid, tšilli ja suhkur ning keeda veel 5–10 minutit.
4. Maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka veiniäädikaga. Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.
HEA TEADA!
Suure antioksüdandipommi tomati rohke tarvitamine aitab tõkestada südame-veresoonkonna haigusi. Hea on süüa tomateid ka teadmisega, et need aitavad silendada ja kaitsta meie nahka.