Küpsetised

Kirsside ja kookoskreemiga šokolaadimuffinid 

Laura Strandberg, 28. august 2017, 04:09
Kirsside ja kookoskreemiga šokolaadimuffinid Laura Strandberg
Muffinitele annab õige maitse hapukas kirsikaste ja kerge vahukoor!

Koostisosad
MUFFINID
3 tk Muna
50 ml Kookospiim
100 g Kookosõli
100 g Vedel mesi
1 tl Vanilliekstrakt
80 g Mandlijahu
100 g Kakao
0.5 tl Küpsetuspulber
1 näpuotsatäis Sool
TÄIDIS
400 g Poolitatud kirsid
30 g Mesi
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
KREEM
2 purki Kookspiim
1.5 spl Mesi
1 tl Vanilliekstrakt
KAUNISTAMISEKS
Kirsid
Riivitud tume šokolaad

Valmistamine
12 tk
1. Muffinite tegemiseks klopi lahti munad. Lisa neile kookospiim, sulatatud kookosõli, vanilliekstrakt ja mesi ning sega ühtlaseks.
2. Sega teises kausis mandlijahu, kakao, küpsetuspulber ja sool. Seejärel sega kuivained munaseguga ühtlaseks.
3. Vooderda muffinipann muffinipaberitega ja täida pesad 2/3 ulatuses tainaga, jättes ülejäänud ruumi kerkimiseks.
4. Küpseta muffineid 180kraadises ahjus 17 minutit, kuni tikk tuleb küpsust kontrollides peaaegu puhtalt välja.
5. Muffinite küpsemise ajal tee täidis. Suru puhastatud kirsid kahvliga katki ja tõsta mee ning sidrunimahlaga potti. Kuumuta kirsse keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 20 minutit. Jahuta kaste enne muffinite täitmist täielikult.
6. Lõika muffinite keskele väiksed augukesed, pannes ülejäänud osa kõrvale.
7. Kreemi tegemiseks kasuta kookospiima tahkemat osa. Mikserda see vanilliekstrakti ja meega.
8. Täida muffinid kirsitäidisega ning kata kookoskreemi, kirsside ja riivitud šokolaadiga.
HEA TEADA!
Võid muffineid kaunistada ka šokolaadikirssidega. Selle jaoks kasta kirsid sulanud šokolaadi ja aseta fooliumiga kaetud taldrikuga sügavkülma.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee