Soolalõhesalat Beluga läätsede ja mustikavinegretigaFoto: Laura Strandberg
Kiudainerikkad toidud
28. august 2017, 02:02

Soolalõhesalat Beluga läätsede ja mustikavinegretiga

Kiirelt valmiv salat on lihtne ja samas eriline. Jaapani merevetikas wakame annab salatile õige nüansi – proovi seda mitte välja jätta!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
SALAT
100 g Beluga läätsed
2 spl Sinepiseemned
0.5 tk Punane sibul
Friseesalat
Rukola
Wakame
Seesamiõli
Sool
Must pipar
200 g Soolaforell või -lõhe
VINEGRETT
150 g Mustikad
20 ml Oliiviõli
20 ml Palsamiäädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda läätsed rohkes ja soolaga maitsestatud vees pehmeks, kuid jälgi, et need liiga pehmeks ei keeks. Kurna ja aseta natukeseks kõrvale.
2. Keeda sinepiseemneid 5 minutit ja kurna.
3. Haki punane sibul väikesteks kuubikuteks ning sega kokku läätsede ja sinepiseemnetega. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Mikserda kokku kõik vinegreti koostisained. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Rebi salatilehed väiksemaks ja maitsesta need enne serveerimist õrnalt seesamiõli, soola ja pipraga.
6. Tõsta salatipadjad taldrikutele, laota peale läätsesegu, soolaforell ja wakame. Tilguta peale vinegrett. Serveeri ja söö kohe!
HEA TEADA!
Võid kasutada vinegretis mustikate asemel musti sõstraid, kuid lisa ka veidi suhkrut!