Linnuliha retseptid

Mandlikattega Kiievi kotlet kurkumiriisiga 

Laura Strandberg, 28. august 2017, 04:41
Mandlikattega Kiievi kotlet kurkumiriisigaFoto: Laura Strandberg
Krõbe mandlikate, kana ja kurkumiriis maitsevad koos imehästi. Voki kõrvale aias leiduvaid köögivilju ja ongi täisväärtuslik õhtusöök valmis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
KIIEVI KOTLETID
100 g Või
Sool
Must pipar
Till
4 tk Kanafilee
1 tk Munavalge
100 g Mandlilaastud
KURKUMIRIIS
250 g Basmatiriis
Kurkum
1 spl Kookosõli
1 tk Kardemoniseeme
1 tk Tähtaniis
1 tk Porgand
2 cm jupp Porru
Sool
Suhkur
HAPUKOORE-PIPARMÜNDIKASTE
300 ml Hapukoor
1 peotäis Värske piparmünt
Sool
Must piapr

Valmistamine
1. Kiievi kotlettide sisu tegemiseks sega kokku toasoe või ja hakitud till ning maitsesta soolaga. Vormi võisegu toidukiles piklikuks ning pane külmkappi tahenema.
2. Vasarda kanafilee kile vahel lamedaks, proovides fileed terveks jätta (muidu voolab või hiljem välja). Maitsesta fileed soola ja pipraga.
3. Lõika või neljaks ning keera kanafileed ümber võikangide tihedalt rulli. Pintselda rullid üle munavalgega ning kata mandlilaastudega. Küpseta Kiievi kotlette 180kraadises ahjus 20–25 minutit.
4. Keeda valmis riis. Mõõda iga tassi riisi kohta 1,5–2 tassi külma vett. Aja riis koos soola, kurkumi, kookosõli, kardemoni ja tähtaniisiga kõrgel kuumusel keema. Siis keera kuumus madalaks ning lase riisil kaane all vaikselt podiseda, kuni vesi on aurustunud.
5. Lõika porgand ja porru ribadeks, voki paar minutit kõrgel kuumusel ning maitsesta soola ja suhkruga. Sega köögiviljad riisi hulka.
6. Kastmeks sega kokku hapukoor ja peeneks hakitud piparmünt ning maitsesta soola ja pipraga.
7. Serveeri kotlette riisi ja hapukoore-piparmündikastmega.
HEA TEADA!
Kotleti võid katta ka mandlivõi pähklipuruga!