Juustune lillkapsa-kukeseene-quicheFoto: Laura Strandberg
Kiudainerikkad toidud
28. august 2017, 04:33

Juustune lillkapsa-kukeseene-quiche

Kui oled kukeseentest juba mitu korda kastet teinud, proovi vahelduseks seda maitsvat ja mõnusalt juustust seenepirukat!

Kogus: seitsmele

Koostisosad
PÕHI
1 tk Suur muna
250 g Keedetud kinoa
80 g Riivitud parmesan
TÄIDIS
1 tk Keskmine lillkapsas
Oliiviõli ja või küpsetamiseks
150 g Kukeseened
150 g Fetajuust
1 kimp Tüümian
5 tk Muna
150 g Hapukoor
100 g Riivjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Põhja tegemiseks klopi munad kergelt lahti ning sega need kinoa ja parmesaniga ühtlaseks tainaks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja küpseta seda 190kraadises ahjus 10 minutit, kuni see on kuldse jumega. Võta pirukapõhi ahjust välja.
2. Täidise tegemiseks tükelda lillkapsas väikesteks õisikuteks. Kuumuta pannil veidi võid ja õli ning pruunista selles lillkapsast koos seentega 2–3 minutit.
3. Tükelda fetajuust kuubikuteks ja haki tüümian peeneks, jättes veidi kaunistuseks.
4. Klopi munad kergelt lahti ja sega hapukoorega. Tõsta hulka ka lillkapsa-seenesegu, tüümian ja fetakuubikud ning maitsesta soola ja pipraga.
5. Tõsta täidis küpsenud põhjale ja raputa peale riivjuust. Küpseta pirukat 190 kraadi juures 30 minutit või kuni quiche on pealt kuldpruun. Lase pirukal veidi jahtuda, kaunista siis tüümianivartega ja serveeri!
HEA TEADA!
Pirukat on lihtsam lõigata, kui lased sel enne täiesti maha jahtuda. Fetajuustu võid asendada ka kitsevõi sinihallitusjuustuga – mõlemad sobivad ideaalselt!