Jahutav arbuusijookFoto: Laura Strandberg
Laura Strandberg 21. august 2017 03:39
Värskendav ja imemaitsev arbuusijook on ideaalne palavateks suvepäevadeks. Kui suurendad koguseid, sobib see ka sünnipäeva- ja peolauale!

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min
10 minutit + tund suhkru tahenemiseks

Koostisosad
1 kg Puhastatud ja tükeldatud arbuus
0.5 l Gaseeritud vesi
5 spl Mesi
3 tk Laimi mahl
1 suur punt Mündi- või basiilikulehed
Jääkuubikud
Klaaside kaunistamiseks suhkur

Valmistamine
1. Tee klaasiääred suhkruseks. Selleks määri neile veidi laimi- või sidrunimahla (sobib ka siirup) ja kasta klaas suhkrusse. Jäta klaasid vähemalt tunnikeseks kuivama.
2. Pane kõik joogi koostisosad peale jääkuubikute ja mündilehtede kannmikserisse ja purusta ühtlaseks. Kurna segu läbi sõela klaasidesse või kannu.
3. Lisa mündilehed ja jääkuubikud. Serveeri ja naudi kohe!
HEA TEADA!
Kui soovid eriti suhkruseid klaasiääri, tee need valmis juba eelmisel päeval. Nii jääb suhkur kõige paremini püsima!