Kiudainerikkad toidud

Vietnami lihasupp ehk pho bo 

Laura Strandberg, 21. august 2017, 04:29
Vietnami lihasupp ehk pho boFoto: Laura Strandberg
Vürtsikas ja köögivilju täis supp on mõnus ja kõhtu täitev eksootiline elamus. Kui originaalis on supis toored veiselihaviilud, siis sina võid liha ka pisut küpsetada!

Koostisosad
3 cm jupp Ingver
1 tk Sibul
6 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipipra kaun
2 tk Tähtaniis
3 tk Nelgitera
1.5 l Puljong
400 g Viilutatud veisesisefilee
1 spl Oliiviõli
1 spl Või
1.5 spl Suhkur
1.5 spl Kalakaste
300 g Riisinuudlid
100 g Spinat
100 g Šampinjonid
100 g Oaidud
2 tk Porgand
2 tk Laim
Sool
Rosmariin
Tüümian
Koriander ja petersell

Valmistamine
1. Koori ja haki peenelt ingver, sibul, küüslauk ja tšilli.
2. Aja paksupõhjalises potis oliiviõli kuumaks ja kuumuta selles mõni minut keskmisel tulel ingverit, sibulat, küüslauku ja tšillit koos aniisi ja nelgiteradega.
3. Lisa potti kuum puljong ja lase leemel madalal tulel 15–20 minutit maitsestuda.
4. Pruunista soola ja pipraga hõõrutud veisefileed kuumas oliiviõlis neljalt küljelt umbes 1,5 minutit, lisades vahepeal pannile ka kuhjaga supilusikatäie võid ja kolm küüslauguküünt. Soovi korral maitsesta liha värske rosmariini ja tüümianiga. Seejärel küpseta liha ahjus 200 kraadi juures umbes 11 minutit. Nii jääb veiseliha seest pooltoores ja säilivad selle head maitseomadused.
5. Kurna puljong, lisa suhkur ja kalakaste ning vajadusel veidi soola.
6. Jaga nuudlid kaussidesse. Olenevalt sordist pead need varem valmis keetma. Tõsta nuudlite peale spinat ja viilutatud seened ning kalla peale kuum puljong.
7. Raputa supile idusid ja riivitud porgandit. Tõsta peale veisefileelõigud. Soovi korral puista peale ka veidi peterselli või koriandrit ja serveeri suppi kohe koos värskete laimisektoritega!
HEA TEADA!
Kui soovid süüa suppi nagu vietnamlased, pane viilutatud veisefilee toorelt nuudlitega samal ajal kaussidesse ning kata kuuma puljongiga, mis liha veidi küpsetab!