Kiudainerikkad toidud

Kirsstomati-kodujuustutartletid 

Lia Virkus, 21. august 2017, 04:26
Kirsstomati-kodujuustutartletid Jaan Heinmaa
Väikesed pirukad on kaunid ja maitsevad head. Soovi korral küpseta samadest toorainetest hoopis suur ümmargune pirukas, millest saab iga peolaua ehe!

Koostisosad
PÕHI
1 dl Basiilikuleht
125 g Või
3 dl (Täistera)nisu- või speltajahu
Sool
3 spl Jääkülm vesi
KATE
3 tk L-suuruses muna
2 dl Kohvi- või rõõsk koor
300 g Kodujuust
200 g Riivitud juust
7 tk Basiilikuleht
150 g Kirsstomatid
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Värkse basiilik

Valmistamine
1. Haki põhjaks basiilik, või, jahu ja sool (mugavaim on seda teha köögikombainis). Lisa vähehaaval vesi, kuni saad ühtse tainapalli. Suru tainas 6–8 väikse tartletivormi põhja ja äärtele või ühte suurde 24 cm läbimõõduga pirukavormi.
2. Täidise jaoks klopi kahvliga munad koorega segamini, maitsesta soolaga. Lisa kodujuust, hakitud basiilik ja riivjuust, kalla põhjale.
2. Kaunista pirukad poolitatud kirsstomatitega, jahvata peale musta pipart. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20–25 minutit või kuni pirukad on pealt kaunilt kuldsed.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee