Kiudainerikkad toidud

Tomati-mozzarella-salat 

Lia Virkus, 21. august 2017, 03:02
Tomati-mozzarellasalatFoto: Jaan Heinmaa
Maailma lihtsaim ja kuulsaim salat, mis on parim just augustikuus kodumaiste värskete tomatitega. Salat saab kauneim, kui kasutad selles eri värvi ja kujuga tomateid. Just kirsstomatid hoiavad hästi oma kuju ning annavad salatile magusust.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 kg Erinevad tomatid (ka eri värvi)
1 tk Punane sibul
1 tk Küüslauguküüs
20 tk Basiilikuleht
2 spl Valge veini äädikas
5 spl Väärisoliiviõli
Meresool
Must pipar
ROHELINE SALAT
Erinevad lehtsalatilehed (punane lollo rosso, roheline lehtsalat, rukola)
1 spl Valge veini äädikas
3 spl Külmpressoliiviõli
2 pk Mozzarellakirsid (a125 g)
50 g Soovi korral kivideta Kalamata oliivid

Valmistamine
1. Rösti viilutatud oliive ahjus 100 kraadi juures 1 tund. Lõika tomatid sektoriteks, kirsstomatid poolita, tõsta suurde kaussi. Maitsesta soola-pipraga. Koori ja viiluta õhukeselt sibul, sega hakitud küüslaugu, basiiliku, õli ning veiniäädikaga. Sega kõik tomatitega kokku ja lase 10 minutit seista.
2. Rebi rohelised ja punased salatilehed väiksemaks, sega kausis. Maitsesta soola-pipraga ja sega vahetult enne serveerimist õli ja äädikaga. Jaga maitsestatud lehtsalat taldrikutele. Tõsta suure lusikaga tomatisalat lehtedele. Poolita mozzarellapallid ja jaga taldrikutele. Puista neile oliivirattad ja nirista üle oliiviõliga. Jahvata peale musta pipart ja naudi. Kaunistuseks veel mõned värsked basiilikulehed.