KöögiviljatortFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
21. august 2017, 04:08

Köögiviljapirukas

Tervislik tort, mis sobib eriti hästi magusast mitte väga hoolivale sünnipäevalapsele. Kaunid värvid püüavad igal juhul pilku ja innustavad proovima.

Koostisosad
PÕHI
2 tl Linajahu + 6 tl sooja vett
1 dl Päevalilleseemned
2 dl Kaerahelbed
1 dl Vesi
Basiilik ja pune
Sool
Must pipar
Kookosrasv vormi määrimiseks
KASTE
2 tk Küüslauguküüs
150 g Pehme tofu
0.5 dl Päikesekuivatatud tomatid
2 tl Pärmihelbed
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
0.25 dl Riisi- või muu taimne piim
Petersellilehed
PEALE
1 tk Suvikõrvits
3 tk Porgand
1 tk Sellerivars
1 tk Peet
2 tl Oliiviõli

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega kokku linajahu ja vesi ning lase 10 minutit seista.
2. Pane põhja koostisained blenderisse ja purusta, kuni tekib tükiline konsistents. Määri koogivorm kookosrasvaga, vajuta põhi vormi ja küpseta 15 minutit. Pane blenderisse kõik kastmeained ja sega kastmeks.
3. Lõika köögiviljad kartulikoorja või mandoliiniga õhukesteks viiludeks.  Lase tordipõhjal jahtuda ja määri siis sellele kaste. Kaunista ringina asetatud köögiviljadega. Alusta ringi tegemist keskelt, kuni kogu pind on kaetud. Piserda tordile pisut oliiviõli ja küpseta veel 15–20 minutit.