Kiudainerikkad toidud

Kohupiima-juustukarask 

Mari-Liis Ilover, 14. august 2017, 04:39
Kohupiima-juustukaraskFoto: Mari-Liis Ilover
Ahjusoe, mahlane ja maitserikas karask on minu arvates parim munavõiga. Ka lihtsalt või ja mõne soolahelbega mekib suurepäraselt. Saad siin ära kasutada nii kohupiima, hapupiimatoote kui ka kappi seisma jäänud juustutüki.

Koostisosad
200 g Kohupiim
3 dl Keefir, pett või hapupiim
250 g Odrajahu
1 tl Sooda
85 g Riivitud juust
3 spl Sulatatud või
1 tk Purustatud küüslauguküüs
2 tl Köömned
0.5 tl Suhkur
1 tl Sool
2 spl Riivjuust peale puistamiseks

Valmistamine
Sega kõik ained hoolsalt omavahel läbi. Kata vorm küpsetuspaberiga (küpsetuspaberit on lihtsam vormi asetada, kui kortsutad selle eelnevalt käte vahel pehmemaks) ja määri see omakorda võiga. Vala tainas küpsetuspaberile. Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit