Kiudainerikkad toidud

Riisi-köögiviljavokk tofuga 

Külli Holsting, 14. august 2017, 04:23
Riisi-köögiviljavokk tofuga Foto: Tuuli Mathisen
Rohke köögiviljaga riisiroog pakatab värviliste köögiviljade kasulikest toitainetest.

Koostisosad
100 g Riis (hästi sobib punane riis)
250 g Nõrutatud tofu
1 tk Punane paprika
2 tk Porgand
150 g Brokoliõisikud
0.25 tl Kurkumipulber
1 tl Oliiviõli
1 tk Sibul
0.5 tk Tšillipiprakaun
3 tk Küüslauguküüs
Must pipar
Sool
Roheline sibul
Koriander
3 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Loputa riis sõelal jooksva vee all ja keeda soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil olevale juhisele.
2. Samal ajal haki tofu väiksemateks kuubikuteks ja kuumuta seda pannil madalal kuumusel, kuni tofutükid muutuvad kergelt pruunikaks (5–10 minutit). Lisa ettevaatlikult segades kurkumipulber ja sojakaste, nii et tofu kattuks igast küljest sojakastmega. Tõsta tofu pannilt ära.
3. Koori ja haki porgandid. Puhasta paprika ja tšillikaun seemnetest ning haki kaunad.
4. Pane pannile oliiviõli, lisa hakitud sibul ja kuumuta madalal kuumusel paar minutit. Seejärel lisa hakitud küüslauk ja tšilli ning kuumuta veel pisut. Lisa hakitud paprika, porgandid ja brokoliõisikud ning sega kõik omavahel läbi. Hauta segu pannil 5–7 minutit ja siis lisa hulka keedetud riis.
5. Seejärel vala segu hulka ka tofukuubikud koos sojakastmega. Kõige lõpus piserda peale laimimahla ja jahvata juurde musta pipart. Vajadusel lisa soola ja soovi korral ka hakitud rohelist sibulat või koriandrit. Serveeri kohe!