Itaalia köök

Sidrunivõie 

Pille Petersoo, 7. august 2017, 04:27
SidrunivõieFoto: Hele-Mai Alamaa
Sidrunivõie on nüüdseks ka meie poodides kättesaadav, aga isetehtu jääb ikka maitsvam. Sidrunivõie on Racheli õe Rosie lemmikdessert ning kohustuslik lisand võiküpsiste ja tassi tee juurde.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
3 tk Toasoe sidrun
3 tk Muna
1 tk Munakollane
200 g Peensuhkur
100 g Toasoe või

Valmistamine
1. Pese toasoojad sidrunid hoolega kuuma veega üle. Pressi välja mahl (kokku on seda vaja 1 dl). Riivi ühe sidruni koor peene riiviga (vaja on 1 sl sidrunikoort).
2. Kuumuta väikeses potis 2–3 cm vett keemiseni.
3. Sega kuumakindlas kausis munad, suhkur ja sidrunimahl. Tõsta kauss kuuma vee kohale, nii et kausi põhi veega kokku ei puutuks. Hoia vett keskmisel kuumusel ja sega selle kohal vispliga pidevalt munasegu, kuni see pakseneb. Selleks kulub umbes 15 minutit.
4. Tõsta pott tulelt, lase paar minutit jahtuda. Klopi sisse toasoojad võikuubikud ning sega juurde riivitud sidrunikoor.
5. Tõsta pott tulelt ja kalla sidrunivõie hoolikalt pestud purki(desse). Võie säilib jahedas paar nädalat.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee