Itaalia köök

Sidrunikeeks ricottaga 

Pille Petersoo, 7. august 2017, 04:13
Ricotta-sidrunikeeksFoto: Hele-Mai Alamaa
Mõnus, mahlakas ja mitte liiga magus keeks!

Koostisosad
200 ml Külmprtessitud oliiviõli
250 g Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
150 g Suhkur
250 g Ricotta kohupiim
4 tk Suur muna
2 tk Värskelt riivitud sidruni koor

Valmistamine
12 tk
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri keeksi- või rõngasvorm võiga, puista üle jahu või peene mannaga.
2. Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Vispelda teises kausis ricotta ja oliiviõli, klopi ükshaaval juurde munad. Lisa ricotta-segu jahusegule, riivi juurde sidrunikoor ja sega ühtlaseks.
3. Tõsta tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpseta u 40 minutit või kuni keeks on kenasti kerkinud ja kuldne ning koogi keskele torgatud puuvarras või spagett kuivaks jääb.
4. Lase koogil vormis jahtuda. Kummuta koogialusele ja serveeri.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee