Lillkapsas juustukastmegaFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
7. august 2017, 03:32

Lillkapsas ja oad juustukastmega

See toit kuulub inglaste armastatud suveroogade hulka. Serveeri värske salati või värviliste köögiviljadega.

Kogus: viiele

Koostisosad
1 tk Suur lillkapsapea
7 dl Piim
1 tk Loorberileht
1 tk Väike sibul
3 tk Nelgitera
50 g Või
50 g Nisujahu
50 g Tugevamaitseline juust (Cheddar)
50 g Parmesan
1 purk Konserveeritud võioad (soovi korral)
Riivsai

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane väiksesse potti piim, loorberileht ja sibul, millesse oled nelgiterad sisse torganud. Kuumuta piim keemiseni, siis tõsta tulelt ja lase umbes 15 minutit maitsestuda.
2. Sulata paksupõhjalises potis või, sega juurde jahu ja kuumuta segades paar minutit. Ära pruunista! Nüüd kalla läbi sõela juurde kuum piim ning vispelda kiiresti ja korralikult ühtlaseks. Keera kuumust veidi juurde ning jätka vispeldamist-kuumutamist 15–20 minutit, kuni kaste pakseneb.
3. Tõsta pott tulelt, sega juurde peaaegu kogu riivitud juust ning maitsesta soolapipraga.
4. Murra lillkapsas õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees 5–8 minutit, kuni terav nuga õisikust vaevata läbi läheb. Nõruta ja tõsta õisikud võitatud ahjuvormi. Soovi korral laota peale nõrutatud-loputatud valged oad. Siis tõsta peale juustukaste. Raputa peale riivsaia ning veidi riivjuustu, samuti võid peale poetada mõned võitükikesed.
5. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni roog on pealt kena kuldne.