Kiudainerikkad toidud

Rohelised oad tomatikastmes 

Pille Petersoo, 7. august 2017, 05:03
Rohelised oad tomatikastmesFoto: Hele-mai Alamaa
Itaalia köögist pärit maitseküllane ja mõnus suvine roog, mis säilib külmkapis mitu päeva. Seda võib serveerida soojalt koos riisi, liha või härjasilmaga, toatemperatuuril aga maitseb oaroog hästi ricotta, mozzarella või külmade lihalõikudega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Suur sibul
5 spl Oliiviõli
500 g Rohelised aedoad
600 g Küps tomat või konserveeritud ploomtomatid
1 peotäis Basiilikulehed
Sool

Valmistamine
1. Sibul haki või viiluta õhukeselt. Pane õli paksupõhjalisse kaanega potti ja kuumuta.
2. Lisa sibul, ka näputäis soola ning prae tasasel tulel pehmeks ja klaasjaks. Lisa oad (soovi korral lõika enne u 5 cm pikkusteks juppideks), sega korralikult läbi ja kuumuta segades mõni minut.
3. Tükelda tomatid, pane potti ja lisa jälle näpuotsatäis soola. Sega läbi, kata pott kaanega ja kuumuta 5–10 minutit. Aeg-ajalt sega.
4. Eemalda potilt kaas ja lase ubadel umbes 40–50 minutit pliidil podiseda, kuni tomatikaste on paksenenud ja oad täiesti pehmed. Üsna lõpus lisa tükkideks rebitud basiilikulehed. Maitsesta soolaga.
5. Lase roal paar tundi enne serveerimist maitsestuda, anna lauale toatemperatuuril. Kui hoiad valmis rooga külmkapis, siis tõsta see pool tundi enne serveerimist toatemperatuurile soojenema.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee