Riis ja hernedFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
7. august 2017, 04:44

Riis ja herned

See tore roog on midagi paksu supi ja vedelavõitu risoto vahepealset. Hernesõprade lemmik!

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Värsked või külmutatud rohelised herned
50 g Või
1 tk Väike sibul
Sool
200 g Risotoriis
7.5 dl Köögivilja- või kanapuljong
1 peotäis Hakitud (siledaleheline) petersell
Parmesani juust

Valmistamine
1. Haki sibul. Pabe võitükk potti või sügavale pannile, lisa hakitud sibul ja prae see vaiksel tulel klaasjaks. Lisa puhastatud herned ja maitsesta soolaga. Kuumuta veel paar minutit, aeg-ajalt segades.
2. Sega juurde risotoriis, seejärel lisa kuum puljong. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega. Keera kuumust vähemaks ja lase roal tasasel tulel u 25 minutit podiseda, kuni riis on al dente ehk peaaegu pehme.
3. Sega juurde hakitud petersell ja riivitud juust. Tõsta pott tulelt, vajadusel maitsesta toit soolaga. Serveerimisel riivi roale veel parmesani.