Toidutare 17. juuli 2017 08:20
Aromaatne ja jõuline valge pipar sobib suurepäraselt valge kalaga!

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g Valge kala fileed, näiteks mintai
1.5 dl Riivsai
2 tl Santa Maria sool
1 näpuotsatäis Santa Maria valge pipar
50 g Või
KARTULIPUDER
800 g Kartul
3 dl Piim
50 g Või
1 näpuotsatäis Santa Maria valge pipar
1 tl Santa Maria sool
SERVEERIMISEKS
250 g Brokoli, väikesteks õisikuteks tükeldatud
1 tk Sidrun, sektoriteks tükeldatud

Valmistamine
1. Keeda kartulid.
2. Lõika kala sobiva suurusega tükkideks.
3. Sega riivsai soola ja pipraga. Veereta kala riivsaias, kuni see on üleni kaetud.
4. Sulata pannil pool võist ja prae kala keskmisel kuumusel kahe pannitäiena, kummaltki poolelt u 2 minutit. Lisa ülejäänud või järgmise pannitäie jaoks.
5. Kurna kartulid ja tambi kastrulis pudruks. Lisa piim, või, valge pipar ja sool ning klopi läbi.
6. Lase väikeses nõus vesi keema, keeda brokolit 3 minutit ja kurna.
7. Serveeri kala kartulipudru, sidruniviilude ja brokoliga.