Itaalia köök

Klassikaline pasta carbonara 

Toidutare, 17. juuli 2017, 05:01
Klassikaline pasta carbonara ja värskelt jahvatatud Tellicherry must pipar- parim kombinatsioon!

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Spagetid
150 g Peekon, 2 cm ribadeks lõigatud
4 tk Muna
1 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Parmesan, riivitud
70 g Rukola
2 näpuotsatäit Santa Maria Tellicherry must pipar
0.5 tl Santa Maria sool

Valmistamine
1. Keeda spagetid pakendil oleva juhise järgi.
2. Kuumuta pann ja prae peekonit u 6 minutit.
3. Klopi munad, koor, parmesani juust, sool ja pipar kausis ühtlaseks seguks.
4. Nõruta pasta ja vala see pannile peekoni peale, lisa munasegu ning sega omavahel. 5. Serveeri taldrikul koos rukolasalatiga. Lisa serveerides pastale veel üks munakollane ja kaunista hakitud peterselliga.

Hea teada!
Klassikaline pasta carbonara saab oma viimase lihvi üksnes munast ja juustust valminud segust, mida saad maitsestada. Koore lisamine segusse teeb roa valmistamise lihtsamaks, et muna kohe kuuma pasta sees tükki ei tõmbaks, ja seetõttu, on selle lisamine väga levinud.