Kiudainerikkad toidud

Suvemarjapirukad martsipaniga 

Pille Enden, 7. august 2017, 03:42
Suvemarjapirukad martsipaniga Jaan Heinmaa
Üks suviselt magus ja krõbe suutäis, mis on eriti hea vanillijäätisega. Pirukatele võib panna suviseid marju vastavalt valmimisele.

Koostisosad
500 g Lehttainas
TÄIDIS
25 g Või
150 g Martsipanimass
400 g Värsked marjad (maasikad, mustikad, sõstrad, tikrid)
4 spl Fariinsuhkur
25 g Mandlilaastud

Valmistamine
12 tk
1. Rulli tainas lahti ja lõika sellest umbes 10 cm läbimõõduga kettad. Seda on hea teha näiteks klaasi või tassiga. Võta siis väiksema mõõduga nõu ja tee selle abil umbes 0,5‒1 cm kaugusele äärest ümberringi sisselõige, nii kerkib äär täidisest kõrgemale. Tee põhja sisse kahvliga augud. Sulata või ja määri tainaääred sellega kokku.
3. Lõika martsipanimass õhukesteks viiludeks ja lao viilud tainaringide siseringidele. Pane tainale marjad ja riputa peale fariinsuhkrut.
4. Küpseta 220-kraadises ahjus 15‒18 minutit. 5 minutit enne ahjust võtmist pane peale mandlilaastud. Serveeri jäätisega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee