Aasiapärane nuudlisalat veiselihagaFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
7. august 2017, 04:34

Aasiapärane nuudlisalat veiselihaga

Aasiahõngulised nuudlisalatid on paljude lemmikud. Minagi pole erand. Nuudlisalati tooraine võib olla erinev, kuid mu lemmikuks on jäänud veiselihaga salat. Et salatis kasutatav liha peab olema jahtunud, on jäägid siin täiesti oma kohal. Õhukesteks ribadeks lõigatud küpsetatud veiselihatükk on väga hea valik. Kõige olulisem koostisaine on kaste, mis annab salatile just õige ja vajaliku iseloomu. Nuudlid võivad olla ükskõik millised su lemmikud, alates läbipaistvatest klaasnuudlitest kuni laiade riisinuudliteni. Ainukesed, mida ma mingil juhul ei soovita kasutada, on väikestes värvilistes pakikestes koos maitseainetega müüdavad nn kiirnuudlid.

Kogus: neljale

Koostisosad
100 g Pruuni riisi nuudlid või muud meelepärased aasiapärased nuudlid
200 g Kirsstomatid
3 tk Lühike kurk
1 tk Punane sibul
1 tk Tšillikaun
1 peotäis Värske tüümian
1 peotäis Värske koriander
250 g Küpsetatud veiseliha
KASTE
3 spl Värskelt pressitud laimi mahl
2 spl Tume suhkur
2 spl Kalakaste
2 spl Sojakaste
2 spl Värske riivitud ingver
1 tk Purustatud küüslauguküüs
2 spl Magus tšillikaste
50 g Peale puistamiseks kooritud maapähklid ja värske koriander ja/või Tai basiilik

Valmistamine
1. Valmista nuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele. Loputa sõelal külma vee all ja jäta ootele.
2. Sega kastmeks kokku kõik selleks vajalikud ained.
3. Poolita kirsstomatid, tükelda kurk, viiluta sibul, haki tšilli. Kui soovid teravamat maitset, haki tšilli tervelt, st seemneid ja seemnekoda eemaldamata, kui soovid mahedamat maitset, eemalda enne seemnekojad ja seemned.
4. Tõsta nuudlid, kõik tükeldatud köögiviljad ja hakitud ürdid kaussi. Lõika liha peenteks ribadeks ja lisa seegi. Nirista peale kaste ja sega õrnalt läbi. Serveeri kohe. Puista peale veel koriandrit või Tai basiilikut ja hakitud maapähkleid.