Aasiapärane nuudlisalat veiselihaga
Kogus: neljale
Koostisosad
100 g Pruuni riisi nuudlid või muud meelepärased aasiapärased nuudlid
200 g Kirsstomatid
3 tk Lühike kurk
1 tk Punane sibul
1 tk Tšillikaun
1 peotäis Värske tüümian
1 peotäis Värske koriander
250 g Küpsetatud veiseliha
KASTE
3 spl Värskelt pressitud laimi mahl
2 spl Tume suhkur
2 spl Kalakaste
2 spl Sojakaste
2 spl Värske riivitud ingver
1 tk Purustatud küüslauguküüs
2 spl Magus tšillikaste
50 g Peale puistamiseks kooritud maapähklid ja värske koriander ja/või Tai basiilik
Valmistamine
1. Valmista nuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele. Loputa sõelal külma vee all ja jäta ootele.
2. Sega kastmeks kokku kõik selleks vajalikud ained.
3. Poolita kirsstomatid, tükelda kurk, viiluta sibul, haki tšilli. Kui soovid teravamat maitset, haki tšilli tervelt, st seemneid ja seemnekoda eemaldamata, kui soovid mahedamat maitset, eemalda enne seemnekojad ja seemned.
4. Tõsta nuudlid, kõik tükeldatud köögiviljad ja hakitud ürdid kaussi. Lõika liha peenteks ribadeks ja lisa seegi. Nirista peale kaste ja sega õrnalt läbi. Serveeri kohe. Puista peale veel koriandrit või Tai basiilikut ja hakitud maapähkleid.
Kommentaarid (0)