Kiudainerikkad toidud

Sidrunipasta küüslaugu, seente ja tüümianiga 

Tuuli Mathisen, 31. juuli 2017, 04:52
Sidrunipasta küüslaugu, seente ja tüümianiga Tuuli Mathisen
Lihtsa vaevaga valmiv tavapärasest kergem pastaroog. Šampinjone ei ole selle pasta puhul vaja ka eelnevalt küpsetada, vaid küüslauguses tüümianikastmes küpsevad need kergelt kuuma pasta lisamisel kohe läbi. Sidrunimahl ja -koor annavad veidi särtsakust ja kindlasti lisa roale ka parmesani.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Veski Mati Spelta täisterapasta spagetid
250 g Šampinjonid
80 ml Oliiviõli
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Hakitud värske tüümian
70 g Riivitud parmesan
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika seened õhukesteks viiludeks. Tõsta kaussi ja lisa õli, küüslauk, sidrunimahl ja -koor, hakitud tüümian ning sool ja pipar.
2. Keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kurna. Jäta veidi pastakeeduvett alles, sellega saad reguleerida pastat, kui see liiga kuivaks tõmbab. Kalla kuumale pastale seene-sidrunisegu ja sega läbi.
3. Tõsta taldrikule, lisa riivitud parmesani ja täiendavalt tüümiani, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee