Kana, mozzarella ja päikesekuivatatud tomatiga pastaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
31. juuli 2017, 04:27

Kana, mozzarella ja päikesekuivatatud tomatiga pasta

Kreemine pastakaste kana ja päikesekuivatatud tomatitega on kooslus, millega ei lähe kunagi alt ja mis maitseb ühtmoodi hästi nii lastele kui ka suurtele. Mozzarella muudab pastakastme kreemiseks ja külluslikuks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Tükeldatud kanafilee
100 g Päikesekuivatatud tomatid õlis, kurnatuna
3 tk Hakitud küüslauguküüs
2 dl Rõõsk koor 35%
125 g Mozzarella, riivituna
Sool
Must pipar
0.5 tl Jahvatatud paprikapulber
2 spl Päikesekuivatatud tomati õli
Värske basiilik
250 g Veski Mati Spelta täisterapasta fusilli

Valmistamine
1. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel päikesekuivatatud tomatite õli ning hauta päikesekuivatatud tomateid ja küüslauku õli sees paar minutit. Tõsta tomatid pannilt ära ja pane asemele tükeldatud kanafilee. Lisa soola, pipart ning jahvatatud paprikapulbrit ning prae kanaliha pannil igast küljest läbi. Lõika pannilt võetud tomatid parajateks tükkideks ja lisa pannile kanafileele lisaks. Kalla juurde koor ning riivitud juust ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ja kuumuta, kuni mozzarella on sulanud. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
2. Kastme valmistamise ajal keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kurna. Jäta veidi pastakeeduvett alles, sellega saab hiljem pasta mahlasust vajadusel reguleerida.
3. Kalla keedetud pasta kastme sisse, lisa tükeldatud basiilik ja sega kõik läbi. Vajadusel lisa veidi pastakeeduvett, kui pasta tõmbab liiga kuivaks.
4. Serveeri kohe ja serveerides lisa veel värsket basiilikut.