Kiudainerikkad toidud

Küüslaugu ja valge veini kastmes pasta röstitud rooskapsaga 

Tuuli Mathisen, 31. juuli 2017, 03:19
Küüslaugu ja valge veini kastmes pasta röstitud rooskapsagaFoto: Tuuli Mathisen
Kapsas ja pasta ei satu just sageli ühes kokku, kuid samas võib see veidi harjumatu kooslus igati mõnusa maitseelamuse pakkuda. Koorene valgeveinikaste annab miniatuursetele rooskapsastele maitsva viimistluse. Veidi koreda olemisega tatraspagetid muudavad selle toidu põnevaks ja veidi teistlaadse maitsekooslusega pastaroaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Veski Mati Tatrapasta spagetid
400 g Rooskapsas, poolitatuna või viilutatuna
3 spl Oliiviõli
70 ml Kuiv valge vein
1 spl Maisitärklis
4 dl Koor 10%
100 g Riivitud parmesan
Oliiviõli
Värske basiilik
Sool
Must pipar
4 tk Hakitud küüslauguküüs

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Laota poolitatud või viilutatud rooskapsad ahjuplaadile, piserda oliiviõli, soola ja pipraga ning küpseta ahjus umbes 15 minutit, küpsemise ajal neid korra ümber keerates.
2. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae küüslauku paar minutit. Lisa vein, lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel veidi kokku. Sega väike kogus koort tärklisega. Lisa pannile koor, lase keema tõusta ning lisa siis tärklise-kooresegu. Kuumuta, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga ning pane juurde ka umbes pool parmesanist. Sega ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kurna.
4. Sega omavahel kaste, keedetud pasta ja röstitud rooskapsad. Tõsta taldrikutele, lisa ülejäänud riivitud parmesan, puista peale värsket basiilikut, maitsesta värskelt jahvtatud musta pipraga.