Nädala kook

Musta sõstra ja šokolaadi tiramisu 

Pille Enden, 31. juuli 2017, 04:14
Musta sõstra ja šokolaadi tiramisuFoto: Jaan Heinmaa
Itaallaste populaarsesse maiusesse sobivad põhjamaised sõstrad imehästi, eriti koos tumeda šokolaadiga.

Koostisosad
100 g Tume šokolaad
5 dl Rõõsk koor 35%
500 g Mascarpone juust
1 tl Vanilliekstrakt
1 spl Suhkur
2 dl Kange kohv
3 spl Liköör Vana Tallinn
250 g Mustad sõstrad
300 g Savoiardi küpsised
Kakaopulber pealeraputamiseks

Valmistamine
10 tk
1. Vooderda 1,5-liitrine piklik vorm toidukilega. Sulata šokolaad vesivannil koos 3 sl vahukoorega ja sega toasooja mascarponega.
2. Vahusta 5 dl vahukoort koos 1 sl suhkru ja vanilliekstraktiga tugevaks vahuks. Sega mascarpone hulka.
3. Sega jahtunud kohv likööriga. Kasta küpsised kohvisse ja lao üks kiht vormi põhja. Määri sellele kolmandik kreemist ja raputa peale sõstraid. Lao samuti teine kiht. Kõige peale lao küpsisekiht, kata pealt toidukilega ja pane külmkappi vähemalt 4 tunniks, veel parem järgmise päevani.
4. Ülejäänud kreem pane seniks samuti külmkappi. Võta külmas olnud kook kapist, kummuta alusele, määri kreemiga, puista peale kakaopulbrit ja kaunista marjadega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee