Linnuliha retseptid

Kanafileed tikrikastmes ja -marinaadis 

Lia Virkus, 24. juuli 2017, 04:16
Kanafileepihvid karusmarjakastmes ja -marinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Osta võimalusel poest valmislõigatud kanafileepihve. Kui neid ei leia, lõika kanafilee ise õhukesteks pihvideks. Kasuta karusmarjamarinaadi nii kanafilee marineerimiseks kui ka salatikastmeks.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk Kanafileepihv või kanafilee
2 peotäit Erinevad rohelised salatid
1 tk Avokaado
2 tk Varsseller
125 g Mozzarellapallid
2 tk Väike värske kurk
MARINAAD JA KASTE
1.5 dl Karusmarjad (soovitavalt punased)
2 spl Pruun roosuhkur või mesi
5 spl Külmpressoliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Püreesta marinaadi jaoks karusmarjad suhkru või meega ja lisa oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga.
2. Maitsesta lehtpihvid soolaga ja poole koguse karusmarjamarinaadiga, pane vähemalt pooleks tunniks kuni kogu ööks külma. Ülejäänud pool marinaadist jäta salatikastmeks.
3. Vahetult enne serveerimist prae või grilli lehtpihvid mõlemalt poolt kiirelt, tõsta ootele. Lao vaagnale pestud ja kuivatatud salatilehed, viilutatud avokaado, sellerivarred ja kurgid ning viimaks soojad kanafileepihvid. Jaga kaunilt salatile ka mozzarellapallid. Nirista üle kastmega ja kaunista idudega. Naudi kohe.