TikrivürtskasteFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
24. juuli 2017, 03:09

Tikritest vürtskaste

Kui tikreid liiga palju, keeda talveks vürtsmoosi. Sobib hästi iga liha-kalaroa kõrvale. Mõnus kaasa haarata ka sõbra juurde grillipeole.

Koostisosad
600 g Puhastatud tikrid (sobivad ka pooltoored, igal juhul mitte üleküpsenud)
1 tk Hakitud sibul
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 dl Suhkur
0.75 dl Õunaäädikas
1 spl Kollased sinepiseemned
1 spl Koriandriseemned
1 tk Hakitud ja seemnetest puhastatud punane tšillipipar
Sool

Valmistamine
500 ml
Poolita tikrid ja mõõda koos ülejäänud ainetega potti, lase vaiksel tulel 30–40 minutit keeda. Maitse, lisa vajadusel suhkrut, soola või vürtsi. Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.