Rukkikrõbedik marjadega
Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
50 g Või
50 g Rukkihelbed
50 g Rukki- või speltajahu
1 spl Kakaopulber 100%
8 spl Rafineerimata roosuhkur
400 g Vaarikad, kirsid ja/või mustad sõstrad
Valmistamine
1. Näpi kausis või, rukkihelbed, jahu, kakao ja 4 sl suhkrut parajalt pudiseks seguks. Määri sügavam ahjuvorm rasvainega ja vala marjad vormi. Sega juurde ülejäänud suhkur ja pudista peale kate.
2. Küpseta 180-kraadise ahju keskel 25–40 minutit. Küpsetamise kestus oleneb sellest, kas kasutad värskeid või külmutatud marju. Maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt.
Soovitus!
Soovi korral serveeri koos vahukoore, kohupiimakreemi, jäätise või jogurtiga.
Kommentaarid (0)