Kiudainerikkad toidud

Rukkikrõbedik marjadega 

Britt Paju, 24. juuli 2017, 03:17
Rukkikrõbedik marjadega Foto: Britt Paju
Šokolaadise maitsega krõbedik sisaldab rukkihelbeid ja marju ning maitseb eriti hästi koos külma jäätisepalliga. Võid kasutada ka ainult ühte sorti marju või suve teises pooles hoopis pirne ja ploome.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
50 g Või
50 g Rukkihelbed
50 g Rukki- või speltajahu
1 spl Kakaopulber 100%
8 spl Rafineerimata roosuhkur
400 g Vaarikad, kirsid ja/või mustad sõstrad

Valmistamine
1. Näpi kausis või, rukkihelbed, jahu, kakao ja 4 sl suhkrut parajalt pudiseks seguks. Määri sügavam ahjuvorm rasvainega ja vala marjad vormi. Sega juurde ülejäänud suhkur ja pudista peale kate.
2. Küpseta 180-kraadise ahju keskel 25–40 minutit. Küpsetamise kestus oleneb sellest, kas kasutad värskeid või külmutatud marju. Maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt.

Soovitus!
Soovi korral serveeri koos vahukoore, kohupiimakreemi, jäätise või jogurtiga.