Kodujuustutort mustikatega rukkileivapõhjal
Nädala kook
17. juuli 2017, 04:41

Kodujuustutort mustikatega rukkileivapõhjal

Mustikahooajal müttab eestlane metsas. Ikka tühja korviga metsa, täis korviga välja. Kodus vaatab nõutu perenaine mustikalaari ja lappab lootusrikkalt retseptisahtlit, et leida mõni mustikakook, mida sel suvel veel proovinud ei ole. Leiabki, sellise maheda, tulvil kodumaiseid maitseid.

Koostisosad
RUKKILEIVAPÕHI
150 g Must rukkileib
50 g Või
2 spl Suhkur
TÄIDIS
2.5 dl Värsked (või külmutatud) mustikad
0.5 dl Suhkur
4 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Vanillsuhkur
300 g Kohupiimapasta
400 g Kodujuust
5 tl Želatiin
KAUNISTUSEKS
Väikesed beseed
Mustikad

Valmistamine
12 tk
1. Riivi leib või purusta köögikombainis. Sulata pannil või ja suhkur, sega hulka riivleib ja rösti segades mõni minut. Kalla leivasegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale, suru lusikaga ühtlaseks. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
2. Purusta 0,5 dl mustikaid 0,5 dl suhkruga. Vahusta täidise tarvis vahukoor vanillsuhkruga, sega käsitsi õrnalt hulka kohupiimapasta, nõrutatud kodujuust ja ülejäänud marjad (külmutatud marju ära enne sulata).
3. Pane želatiin vette, lase 5 minutit paisuda ja lahusta segades kuumaveevannil. Lase želatiinisegul veidi jahtuda. Nirista želatiin kiirelt segades täidise hulka ja kalla täidis vormi leivapõhja peale, tasanda. Pane tort külmkappi ja lase seal tarduda vähemalt üle öö. Kaunista beseede ja mustikatega.