Madalal kuumusel küpsenud lõhe
Kalatoitude retseptid
17. juuli 2017, 04:12

Madalal kuumusel küpsenud lõhe

Aeglane ja madalal kuumusel küpsetamine ei muuda lõhet piimjaks, vaid annab kalale sametise ja siidise tekstuuri ning maitsestamisele vaatamata jääb see väga naturaalseks. Sellise valmistusmeetodi rusikareegel on: 1 kg kala, 45-kraadine ahi ja 45 minutit küpsetamiseks. Kui soovid küpsemat kala, tõsta kuumust ja pikenda küpsemist võrdses suhtes, näiteks 50 kraadi ja 50 minutit jne.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Lõhefilee
2 tl Peenike meresool
1 tl Kaneel
0.5 tl Suhkur

Valmistamine
1. Sega omavahel sool, kaneel ja suhkur. Puhasta fileetükk majapidamispaberiga ja aseta ahjuvormi, nahaga pool all. Hõõru soolasegu hästi kala sisse ja kata kala toidukilega.
2. Küpseta 45-kraadises ahjus 45 minutit. Proovi küpsust kahvliga – kui filee murdub tükkideks, on õige küpsusaste saavutatud. Kõrvale sobib eriti hästi vähese mädarõikaga maitsestatud hapukoorekaste ja värske, tilliga ülepuistatud keedukartul.