Eesti köök

Rustikaalne kartulisalat 

Kristina Efert, 17. juuli 2017 04:50
Rustikaalne kartulisalatFoto: Tiit Efert
Seda salatit teeme me peres ikka ja jälle, sest see lihtsalt on nii hea! Kasuta kvaliteetset suitsusinki ja ära mingil juhul haki salati koostisosi liiga peeneks. Tükid peavad jääma rustikaalselt suured – siit salati võlu välja koorubki!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
45 minutit + üle öö maitsestumiseks

Koostisosad
6 tk Keskmine kartul
5 tk Muna
5 tk Marineeritud kurk
200 g Tomat
200 g Suitsusink
150 ml Vedel jogurt
Petersell
250 ml Majonees

Valmistamine
1. Keeda kartulid koos koorega ja tõsta need jahtuma. Keeda ka munad ja ehmata neid külma veega. Kui kartulid on jahtunud, koori ja lõika need suuremateks tükkideks. Koori ka munad. Haki munad, sink, tomat ja kurgid suuremateks tükkideks. Tõsta kõik suurde kaussi.
2. Haki petersell ning sega see väiksemas nõus majoneesi ja jogurtiga. Maitsesta soola ja pipraga. Vala majoneesi-jogurtikaste salatile ja sega kõik hoolikalt läbi. Kata kauss taldriku või toidukilega ja tõsta salat ööseks külmkappi maitsestuma.